Türkiye Afganistan mı oluyor?

Kenevir ile İlgili Yeni Düzenlemeler Kabul Edildi

Kenevir ürünlerinin eczanelerde satışına yönelik sağlık alanında yapılan düzenlemeler, muhalefetin itirazlarına rağmen TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Türkiye’de tıbbi kenevir ürünlerinin yasallaşması endişelere neden olurken, Türkiye Psikiyatri Derneği olası yan etkiler konusunda uyardı.

Tıbbi Kenevirin Toplumsal Etkileri

CHP milletvekili doktor Aylin Yaman, SÖZCÜ TV’de Para Poltika programında yaptığı açıklamada, kenevirin tıbbi ürünlerde kullanılmasına ilişkin yapılan değişiklikler hakkında endişelerini dile getirdi. Yaman, uzmanların görüşlerinin alınması gerektiğini vurgulayarak, detaylandırılmamış bir yasa değişikliği olduğunu söyledi.

Yaman’a göre, kenevirin kullanımına ilişkin belirsizlikler bulunmakta ve bu durum ciddi şüphelere yol açmaktadır. Özellikle tıbbi ürünlerin ne olduğunun net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini söyleyen Yaman, hükümetin bu konuda şeffaf olması gerektiğini belirtti.

Uzman Görüşlerine İhtiyaç Var

CHP Bursa Milletvekili ve halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, kenevirin sağlıkla ilgili düzenlemelerde yer almasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda nasıl bir rol üstlendiği ve neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu konusunda sorular yöneltti.

Pala, Türkiye’de kenevirden elde edilen esrar bağımlılığı konusuna da değinerek, bu durumun ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda gereken adımları atması gerektiğini savunan Pala, toplum sağlığının korunması için uzman görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı.

Kenevir Kullanımıyla İlgili Endişeler

Kenevirin yaygın bir şekilde kullanımına yönelik düzenlemenin endişelere neden olduğunu belirten CHP’li Yaman, bağımlılık tedavisinde kullanılan ilaçların yetersizliğine dikkat çekti. Eczanelerde satışı yapılan kenevir ürünlerinin hekim kontrolünde olması gerektiğini vurgulayan Yaman, bağımlılığın ciddi bir sorun olduğunu ve tedavi sürecinde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Uzmanından yaz aylarında gebelere ‘sıvı tüketimi’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Göktuğ Alakuş, havaların mevsim normalleri üstünde seyrettiğini belirterek, hamilelere 2,5-3 litre günlük sıvı alımı önerdiklerini söyledi.

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin! Virüsün vücuda geçişini hızlandırabilirsiniz!

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.