Tapu sahipleri bu belgeyi getirmek zorunda. 15 gün verildi

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları 15 Mart’a Kadar Devam Edecek

Türkiye’nin tarım ve ormancılık alanında önemli adımlar attığı dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını almaya devam ediyor. 31 Aralık 2024 tarihinde sona eren başvuruların ardından, yeni yılda da çiftçilere kapılarını açmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Mart ile 15 Mart 2025 tarihleri arasında başvuru ve belge teslimi yapılmayan çiftçilerin talepleri değerlendirmeye alınmayacak. Bu nedenle çiftçilerin belirlenen süre içerisinde gerekli evrakları tamamlamaları büyük önem arz ediyor.

ÇKS Kayıtları İçin Taahhütname Şartı

Gelecek üretim yılı için başvuruda bulunacak çiftçilerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise, başvuru yapılan arazide kendilerine ait hissenin olmaması durumunda hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname gerekliliğidir. Ayrıca, verasetten iştirak olup hisse oranları belli olmayan araziler için de tüm hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname talep edilecektir.

Bu süreçte taahhütnameye konu olan arazilerin ÇKS kayıtları mart ayının ilk haftalarında il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. Hissedarlar ve mirasçılar dışındaki itirazlar ise dikkate alınmayacaktır.

Mirasçılar için Önemli Duyuru

Özellikle mülkiyet ve mirasçılık sorunları nedeniyle desteklerden yararlanamayan üreticilere müjde! Yönetmelik gereği, taahhütnameyle başvurulan araziler, uydu görüntüleri veya tespit komisyonları aracılığıyla kontrol edilecektir.

Tapu sorunları yaşayan ancak tarımsal faaliyetlerine devam eden üreticiler de taahhütname belgesi ile kayıt yaptırabilecekler. Bu sayede tarımsal desteklerden ve hibe olanaklarından faydalanabilir hale gelecekler.

Özetle, tarım ve ormancılık sektöründe önemli bir yere sahip olan çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuru yaparken gerekli belgeleri tamamlamaları ve belirlenen süre içerisinde işlemlerini sonuçlandırmaları, devlet desteklerinden faydalanmaları için oldukça önemlidir.

Related Posts

Kralın kardeşine de bu yat yakışır: Personel bile 246 kişi! Ya kral tatile çıksaydı?

Suudi Arabistan Kralı Kalman’ın kardeşi Prens Mukrin bin Abdülaziz’in Ege sahillerinde tatil yaptığı yat dikkat çekti. Yunan gazetesi Protothema, Prens Mukrin’in 100 misafiriyle birlikte tatil yapmak için yüzen bir saray olarak değerlendirilen Evrima …

DEM Parti lider turuna çıkıyor

DEM Parti liderler turuna çıkıyor. Heyet çarşamba günü saat 14.00’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, perşembe günü saat 13.00’te ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret edecek.

‘Yanlış tanı’ sonucu alınan böbreğin bedeli belli oldu

Bursa’da yaşayan Ebru Ünal’ın (40), 2018 yılında sırt, böbrek ve karın ağrısı şikayetiyle gittiği Ankara’daki özel hastanede, üzerinde kitle bulunduğu söylenen sol böbreği acil ameliyatla alındı. Yapılan patolojik incelemede Ünal’ın rahatsızlığının, kemoterapi ile tedavi edilebilen lenfoma kanseri olduğu, böbreğinin alınmasına gerek olmadığı ortaya çıktı.

Malazgirt ruhu Kudüs İttifakı

Yeni Şafak Gazetesi’nin 13 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Terör bitti sıra faiz belasında “Terörsüz Türkiye” sürecinde önceki gün kritik bir gelişme yaşandı ve terör örgütü PKK silah bırakmaya başladı. Sıra …

Silah bırakma dünya basınında… ‘Önemli bir adım’

TERÖR örgütü PKK’dan bir grubun Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de barışa zemin hazırlamak için silah bırakıp bunları kazanda yakmaları uluslararası basında da geniş yankı buldu.

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi