Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Yapay Zekâ ile Nöroloji Alanında Yenilikçi Çalışmalar

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi, yapay zekâyı eğitmeyi hedefleyen önemli bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Prof. Dr. Terzi, yapay zekânın tanı araçlarını destekleyerek doktorları erken ve doğru tanı koymalarına yardımcı olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Murat Terzi, tıp alanında yapay zekâ, makine öğrenimi ve dijital teknolojilere verilen öneme dikkat çekerek, OMÜ’de özellikle nörobilim ve nöroloji alanlarında yapay zekâ uygulamaları üzerinde çalışmaların yoğunlaştığını ifade etti. Hastalıkların erken teşhisi ve tedavi süreçlerinin bireyselleştirilmesi amacıyla beyin ve omurilik MR’ları üzerinde görüntü analizleri yaptıklarını belirten Prof. Dr. Terzi, bu çalışmaların hastalara özel tedavi stratejileri geliştirmeyi amaçladığını kaydetti.

Prof. Dr. Terzi’nin verdiği bilgiye göre, hastaların yürüme hareketleri detaylı bir şekilde incelenerek hangi sinir sistemlerinin etkilendiğinin tespit edildiği bu çalışmaların yanı sıra, biyolojik verilerle hastalıkların teşhis ve takibinde önemli adımlar atıldığı ifade edildi. Bu verilerin birleştirilerek hastaya özel tedavi stratejileri geliştirilmesinin hedeflendiği bilgisi de paylaşıldı.

Yapay zekâ ile nöroloji bilimini bir araya getirerek, hastalık teşhis süreçlerinde hız kazanmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Terzi, bu doğrultuda multidisipliner bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürdüklerini ve yapay zekânın nörolojik hastalıkların tanısında doktorlara destek olma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Bu sayede, her hastanın tedavi sürecinin özelleştirilerek daha etkili ve kişiye özel sağlık hizmetlerinin sunulabileceğini aktardı.

Related Posts

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Hekim randevusu almakta zorlananlar dikkat! Sağlık Bakanı Yardımcısı yöntemi paylaştı

Sağlık Bakanı Yardımcısı “Eğer doğrudan sisteme girip hekim randevusu almaya kalkıyorsa işi zor” dedi, doktor randevusu almanın kolay yöntemi anlattı.

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

Felç Tedavisinde Yeni Yöntemler

Felç Tedavisinde yeni yöntemleri, felçli hastalar ve yakınları için umut olabiliyor. Robot destekli tedavi de bunlardan biri.  

Prostat kanserinde yapay zeka buluşu: Hastaların dörtte birinin ömrü uzayabilir

Prostat kanserinde yapay zeka buluşu: Hastaların dörtte birinin ömrü uzayabilir