Kulakta kalp atışı… Bu aslında 2 hastalığın belirtisi olabilir

Cerrah Anthony Youn: Nabzı Kulak Çınlaması Dikkat Edilmesi Gereken Bir Semptom Olabilir

Amerikalı cerrah Anthony Youn, bir TikTok videosunda yatarken duyulan donuk, ritmik sesin şah damarıyla bağlantılı olabileceğini açıklıyor. doctissimo’nun haberine göre Dr. Anthony Youn, bu tür semptomlar konusunda uyarıyor. “Yanınızda yatarken veya özellikle ayakta dururken kalbinizin atışını sürekli duyuyorsanız, bu nabızlı kulak çınlaması olabilir” diyen Youn, bu durumun genellikle zararsız olduğunu, örneğin aşırı kafein tüketiminin bir sonucu olabileceğini belirtiyor. Ancak, bazen daha ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceği için dikkatli olunması gerektiğini de vurguluyor.

Tümör Belirtisi de Olabilir

Cerrah Dr. Anthony Youn’a göre, kalbinizin atışını duyduğunuz nabızlı kulak çınlaması, yüksek tansiyon, ateroskleroz yani atardamarların sertleşmesi veya anormal kan damarı düğümlenmesinin bir belirtisi olabilir. Ayrıca, bu ses hipertiroidizm vakalarında da görülebilir. En ciddi durumlarda ise, baş veya boyunda (genellikle iyi huylu) bir tümörün varlığını işaret edebilir. Bu nedenle, belirtilerin devam etmesi durumunda bir uzmana başvurmak önemlidir.

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin! Virüsün vücuda geçişini hızlandırabilirsiniz!

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Hekim randevusu almakta zorlananlar dikkat! Sağlık Bakanı Yardımcısı yöntemi paylaştı

Sağlık Bakanı Yardımcısı “Eğer doğrudan sisteme girip hekim randevusu almaya kalkıyorsa işi zor” dedi, doktor randevusu almanın kolay yöntemi anlattı.