Eskişehir Sanayi Ekosistemi İçin Yeni Strateji

Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir’in Sanayi Ekosistemini Güçlendirme Planını Tanıttı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir’in sanayi ekosistemini daha dirençli ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla yeni bir eylem planı ve strateji belgesini kamuoyuna sundu. “Eskişehir Sanayi Ekosistemi Dirençlilik Strateji ve Eylem Planı”, Eskişehir Teknik Üniversitesi ile işbirliği içerisinde hazırlanmış olup, Eskişehir sanayisinin afetler ve iklim değişikliği gibi küresel tehditlere karşı dayanıklılığını artırmayı hedefliyor.

Dayanıklı Bir Sanayi Ekosistemi İçin Toplumsal Dayanışma Önemli

Eylem planı hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, sanayi ekosisteminin afetlere karşı daha dirençli hale gelmesinin ekonomik sürdürülebilirlik ve toplumsal refah açısından kritik olduğunu vurguladı. Kesikbaş, “Hazırladığımız bu rapor, sadece sanayi tesislerinin değil, aynı zamanda istihdam ve sanayi ekosistemi olarak karşı karşıya olunan risklerin anlaşılması ve çözümler geliştirilmesi için rehber niteliğindedir. Gelecekte yaşanabilecek afetlerin etkilerini en aza indirmek için bu eylem planını hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Teknik Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan rapor, kentin geleceği için gerekli tedbir ve önlemleri içeriyor. Başkan Kesikbaş, “Sanayi ekosistemimizin dayanıklılığını artırmak, Eskişehir’in yarınlarına yapılacak en büyük yatırımdır. Bu rapor, olası bir afet durumunda yaşanabilecek olumsuz etkileri en aza indirgemeye yönelik stratejiler sunmaktadır” dedi.

Üniversite ve Sanayi İşbirliği Geleceğe Işık Tutuyor

Toplantıda yer alan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan ise akademik destek sağladıkları raporun sanayi ekosisteminin dayanıklılığını artırmayı hedeflediğini belirtti. Özcan, “Üniversite – sanayi işbirliğinin bu projeyle ne denli önemli ve etkili olduğunu görebiliyoruz. Geleceğe yönelik bir adım atarak, Eskişehir’in sanayi ekosistemini daha güvenli hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özcan, afet yönetimi konusunda yapılacak çalışmaların bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayacağını vurgulayarak, teknolojik gelişmelerin sanayiye entegrasyonunda üniversitenin rolünü önemsediklerini belirtti.

Toplantıda sunumlarla katılımcılara aktarılan “Eskişehir Sanayi Ekosistemi Dirençlilik Strateji ve Eylem Planı”, sanayi ekosisteminin geleceğine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. – ESKİŞEHİR

Related Posts

Gram altın 4 bin 213 liradan işlem görüyor

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Çeyrek altın 6 bin 980 liradan, cumhuriyet altını 27 bin 790 liradan satılıyor.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

TL’nin değeri Nisan’da geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

Kahve zincirlerine sıfır vergi müjdesi! Yeni düzenleme yürürlükte

“İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar” Resmi Gazetede Yayınlanan karar kapsamında, en az gelişmiş ülkeler (EAGÜ) ile İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinden (TPS-OIC) yapılan ithalatta gümrük vergisi ile ek mali yükümlülük …

Adıyaman’ın Zey Köyü kayalık zeminde yeniden kuruldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, asrın felaketinin ardından ağır yıkıma uğrayan Adıyaman’ın Zey Köyü’nü ileri mühendislik teknikleri kullanarak kayalık zemin üzerine yeniden inşa etti. Bakan Kurum, “Hayallerin ötesini inşa etmeye devam…” mesajıyla yeni köyün görüntülerini paylaştı.

En ucuz arabalar belli oldu! Bu fiyatlara herkes araba sahibi olabilecek…

Türkiye’de manuel araçların zorluğu nedeniyle otomatik vitesli araçlara ilgi her geçen gün artıyor. ÖZELLİKLE TRAFİKTE BÜYÜK AVANTAJ Otomatik vitesli araçlar, özellikle şehir içi trafikte büyük avantaj sağlıyor. Otomatik şanzıman sistemlerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir