Ankara’da Yanlış Teşhis Sonucu Gerçekleşen Tıbbi Hata Davasında Karar Çıktı
Bir tıbbi hata sonucunda yaşanan dava neticesinde, ameliyatı gerçekleştiren doktor H.B.’ye 30 bin TL maddi, 200 bin TL manevi tazminat ödemesi kararı verildi. Doktorun avukatının itirazı üzerine dosya istinafa taşındı.
Ankara’da yaşayan ve özel bir şirkette çalışan Ebru Ünal, 2018 yılında sırt, böbrek ve karın ağrısı rahatsızlıklarıyla özel bir hastaneye başvurdu. Muayene sonucunda doktor H.B., Ünal’a, böbreğinin üzerinde kitle olduğunu ve acil ameliyat olması gerektiğini belirterek şok yaşattı. Ünal, doktorun tavsiyesi üzerine ameliyat olmaya karar verdi ancak yapılan patolojik inceleme sonucunda aslında lenfoma kanseri teşhisi kondu ve böbreğinin alınmasının gerekli olmadığı anlaşıldı.
‘Ameliyat Öncesi Rıza Belgesi Alındı’
Ankara 3’üncü Tüketici Mahkemesi’nde maddi ve manevi tazminat davasında Ünal’ı temsil eden avukatı, yanlış teşhis sonucu yaşanan mağduriyeti mahkemede dile getirdi. Davalı doktor H.B.’nin avukatları ise ameliyat öncesi hastadan alınan rıza belgesinin bulunduğunu belirtip müvekkillerinin herhangi bir kusuru olmadığını savundu.
Dava Sonucunda Tazminat Kararı
Davanın uzun süren bir süreçten sonra sonuçlanmasıyla mahkeme, Ünal’a maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Doktor H.B., 30 bin TL maddi, 200 bin TL manevi tazminat ödemekle yükümlü tutulurken, dava dosyası avukatın itirazı üzerine istinafa taşındı.
‘Tek Bir Doktorla Yetinmeyin, İkinci Görüş Alın’
Yaşadığı süreci anlatan Ünal, insanların tek bir doktorun görüşüne güvenmeden ikinci hatta üçüncü görüş alması gerektiğini vurgulayarak, yaşadığı mağduriyetin duyulmasını istediğini belirtti.