YÖK Başkanı Özvar: Türk üniversiteleri küresel rekabette yeni bir avantaj geliştiriyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 50. Yıl Dönümü ve Akademi Ödül Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin 50. Kuruluş Yıl Dönümü ve Akademi Ödül Töreni’nde konuşan Özvar, üniversitelerin ekonomik gelişimin temel aktörlerinden biri olduğunu vurgulayarak şunları belirtti: “Günümüzde ekonominin dinamizm kaynağı artık üniversiteler. Üniversitelerin sadece eğitim ve öğretimde değil, çok daha geniş alanlarda katkı sağladığını gözlemliyoruz. Türk yükseköğretim sistemi, kurumsal dönüşüm, insan kaynağı yatırımları ve uluslararası görünürlükteki artışıyla küresel anlamda daha rekabetçi hale geldi. Daha yüksek sıralamalara, bilimsel yayın etkisine, mezun başarısına ve araştırma fonlarına erişim sağlayarak cesur adımlar atmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımızın vizyonu da bu yönde ilerliyor. Türk üniversiteleri, uluslararasılaşma stratejisinde Anadolu’dan ilham almaktadır. Bu yaklaşım, öğrenci sayısının artışı kadar akademik diplomasi, kültür paylaşımı ve bilimsel iş birliklerinde de önemli kazanımlar sağlamaktadır.

Sağlık Alanında Mükemmeliyet Merkezi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, sağlık alanında mükemmeliyet merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemektedir. Üniversitenin sağlık alanında odak noktası haline gelmesi ve mükemmeliyet merkezleri kurulması hedeflenmektedir. Üniversitenin araştırma üniversitesi statüsüne yükselmesini içtenlikle arzuluyoruz.”

Bilim İletişim Ofisleri Açıldı
Özvar, ziyareti sırasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nde faaliyete geçen Bilim İletişim Ofislerinin açılışını gerçekleştirdi. Ofislerin, üniversitelerde üretilen bilgi ve ürünlerin toplumla etkileşimde bulunmasında önemli bir rol oynayacağını belirtti ve “Tüm üniversitelerimizin bu konuda daha aktif ve etkin olmalarını bekliyoruz” dedi. Ayrıca, Özvar, etkinlikler kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın’dan akademik faaliyetler hakkında bilgi aldı ve senato toplantısına katıldı. Daha sonra Samsun Üniversitesi’ni ziyaret eden Özvar, Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın ile senato toplantısına iştirak etti, Ballıca Kampüsü’nde incelemelerde bulundu ve bölgedeki diğer üniversite rektörleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Related Posts

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Bursa abonman kalktı mı? Burulaş duyurdu: Bursa toplu taşıma zamlı ücretleri Temmuz 2025

Bursa’da toplu taşıma ücretlerine gelen zam ve abonman sisteminin kaldırıldığına dair iddialar, şehirde yaşayan vatandaşların gündeminde. Burulaş tarafından 7 Temmuz 2025 tarihinde duyurulan yeni zamlı tarifeler, BursaRay, otobüs, tramvay ve özel halk otobüslerinde uygulanmaya başlandı. Peki, Bursa abonman kalktı mı? Bursa toplu taşıma yeni ücretleri 2025 ne kadar oldu? İşte Bursa toplu taşıma zamlarıyla ilgili tüm detaylar…

Nobel ödüllü profesör Princeton’a davet etti… Liseli Bengisu’ya Asya’dan kimya altın madalyası

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda 2022 yılının birincilerinden Galatasaray Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Bengisu Ece Bakırdere, fabrika ya da laboratuvarlar tarafından atık sulara yüksek miktarda salınan ve içme sularınada karışabilen ‘fenolftalein’i akıllı telefonla tespit edebilen bir sistem geliştirdi. İnsan sağlığına zararlı olduğu ve kansere yol açabildi bilinen bu kimyasalın tespiti için de pahalı ve kullanımı zor cihazlara ihtiyaç duyuluyor. Bakırdere projesiyle, “20. Asya Kimya Kongresi” kapsamında Tayland’da düzenlenen “Science Projects in Schools Showcase” yarışmasında altın madalya kazandı. Diğer yandan Bengisu, 2021 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. MacMillan tarafından lise sonrası araştırma grubuna katılması için Princeton Üniversitesi’ne davet edildi.

Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitimin yeni vizyonunu şekillendiriyor

Türkiye’nin eğitim alanında yükselen yıldızlarından biri olan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, akademik başarıları, çağın gereklerine uygun yabancı dil eğitimi, güçlü vizyonu ve uluslararası başarılarıyla adından sıka söz ettiriyor.

Hafta sonu sınav takvimi 5 – 6 Temmuz 2025 || Bu hafta sonu sınav var mı, ne sınavı var?

5-6 Temmuz 2025 hafta sonu sınav takvimi belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin ve adayın geleceğini şekillendirecek önemli sınavlar hafta sonu yapılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavlarda adaylar hayatlarını belirleyecek önemli oturumlara katılım gösteriyor. Sınavlara hazırlanan adaylar için sınav saatleri, giriş belgeleri ve dikkat edilmesi gereken detaylar büyük önem taşıyor. Peki, Bu hafta sonu hangi sınavlar var, ne sınavı var? İşte hafta sonu sınav takvimi 5 – 6 Temmuz 2025!

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İL İL | Yarın (3 Temmuz) hava nasıl olacak, yangın bölgesinde rüzgar ve yağmur var mı? Meteoroloji’den 7 ile son dakika yağış uyarısı!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Orman yangınları Türkiye’nin birçok ilinde devam ederken, yangın bölgesinde hava nasıl olacak? sorusu gündeme geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yarın Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Tokat çevrelerinde sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, yurdun batı ve güney kıyılarında normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Öte yandan Antalya Körfezi’nde rüzgarın kuvvetli olması bekleniyor. Peki, yarın hava nasıl olacak? İşte, il il 3 Temmuz hava durumu raporu.