Sabah duş almayı bırakmanız için 3 önemli neden

Sabahları mı Gece mi? Duş Almanın Sağlık Üzerindeki Etkileri

Sabahları işe gitmeden önce duş almak, çoğu kişinin yaygın alışkanlığı fakat artık her sabah ofise gitmek zorunda olmayan birçok kişi, sabah duşunu atlayıp gece yatmadan önce duş almayı tercih edebiliyor.

Uzman doktor, gece duşunun sabah duşundan daha fazla sağlık ve zindelik faydası sağlayıp sağlamadığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Pratisyen hekim ve tıbbi danışman Dr. Aragona Giuseppe, Glamour’a verdiği röportajda, sabah duşunun günün başlamasına hazırlık olarak popüler olduğunu ve “duyuları uyandırarak” kişiyi güne hazırladığını söyledi fakat gece duşunun da sağlık açısından faydalı olduğunu belirtti.

Dr. Giuseppe, gece duşunun özellikle vücudun gün boyunca topladığı kir, alerjenler ve tahriş edici maddelerden arınmasına yardımcı olduğunu aktardı. Özellikle yaz aylarında polen, kimyasallar, ter ve diğer kirleticiler vücudun üzerinde birikiyor. Eğer duş almazsanız, bu maddeler yatağınıza geçerek hem kirli çarşafların hem de gece boyunca oluşan alerjenlerin artmasına neden olabilir. Öte yandan sabahları yüzünüzdeki yağ ve kirin yatağınıza geçmesi, ciltte kaşıntı, tahriş ve akne gibi sorunlara neden olabilir.

Duşun zamanlaması kadar süresi de önemli. Dermatolog Emma Amoafo-Mensah, ideal duş süresinin on dakikadan az olması gerektiğine dikkat çekti. Metro gazetesine konuşan Amoafo-Mensah, “Birçok kişi duşta gereğinden fazla zaman geçiriyor, ancak duş süresi on dakikayı geçmemelidir” ifadelerine yer verirken “Daha uzun süre duş almak, özellikle su çok sıcaksa ve cildiniz kuruma eğilimindeyse, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin! Virüsün vücuda geçişini hızlandırabilirsiniz!

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Hekim randevusu almakta zorlananlar dikkat! Sağlık Bakanı Yardımcısı yöntemi paylaştı

Sağlık Bakanı Yardımcısı “Eğer doğrudan sisteme girip hekim randevusu almaya kalkıyorsa işi zor” dedi, doktor randevusu almanın kolay yöntemi anlattı.

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun